AAN DE OEVER VAN DE STOREBÆLT

 

Noordkaap 2018          dag 2          zo 3 juni 2018          Krautsand - Korsør          384 km

routekaart


We vertrekken vanochtend om 08:45 van de camping in Krautsand en rijden naar de veerstoep van Wischhafen. Voor ons is dat behoorlijk vroeg, maar wetende dat de wachttijden bij de veerpont in de loop van de ochtend alsmaar zullen toenemen, ligt het wel voor de hand.

De verwachting komt uit: we kunnen al met de eerste pont mee naar Glückstadt.  Van de tocht over de Elbe krijgen we overigens nauwelijks iets mee. We staan “bekneld” tussen een hoog zijboord en een Duitse camper. Al snel raken we - door onze schuifdeur - met onze Duitse buren aan de praat, en voor we het weten, zijn we al aan de overkant (voor € 17,50).


Vanuit Glückstadt zoeken  we de B5 op: Brunsbüttel (hier ga je met een hoge brug over het Noord-Oostzee-kanaal), Marne, Heide (met een grote raffinaderij), Husum (populair bij toeristen, het heeft een oud centrum en een mooie Waddenzee-kust), Niebüll. Ergens tussen Husum en Heide stoppen we voor de ochtendcappuccino.

We zijn van plan om vlak voor de Duits-Deense-grens, in Süderlügum, nog even te stoppen om de dieseltank te vullen, maar er staat een hele lange rij met Deense auto's te wachten bij de pomp. We rijden daarom maar gewoon door. Een relatief goedkope tankbeurt van 40 liter heeft, op een te verwachten brandstofverbruik van 1000 liter, per saldo niet zo'n grote invloed.

In Tønder, we zijn al in Denemarken, gaan we naar de Mac voor een burger met een maaltijdsalade. Achter Tønder slaan we af richting Kolding (de '25'). In Kolding nemen we de snelweg richting Kopenhagen. Na 2 bruggen (over de Lillebælt en de Storebælt) stoppen we. We staan nu op een camping in Korsør (Storebælt Camping & Feriecenter). Het weer is hier meer dan prima: 25° en nagenoeg onbewolkt. Het uitzicht is de moeite waard.

 

De route van vandaag is veel boeiender dan die van gisteren. Aan de binnenwegen tot aan Tonder liggen verschillende leuke plaatsjes, het landschap van Fyn is afwisselend, de bruggen zijn indrukwekkend.

De camping heeft terecht een hoge waardering. Alleen het internet is defect.

 

de camping in Korsør

 

 

de Storebæltbrug

de Storebæltbrug "by night"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vorige verslag

 

dag 3