Met de tram langs de kust

 

Vlaanderen najaar 2019          dag 7          di 8 oktober 2019          Kusttram Knokke - De Panne         0 km

 

overzichtskaart

 

Langs bijna de gehele Belgische Kust rijdt de Kusttram: Knokke - Zeebrugge - Blankenberge - De Haan - Oostende - Middelkerke - Nieuwpoort - Koksijde - De Panne. Vandaag maken we met deze tram een rit. We rijden eerst van Middelkerke naar Knokke, vervolgens van Knokke naar De Panne, en uiteindelijk van De Panne terug naar Middelkerke.

Tussen Middelkerke en Oostende rijdt de tram direct langs het strand. Dat deel bevalt ons goed. Op de rest van het traject rijdt de tram meer landinwaarts en zie je vooral hoge appartementenblokken, heel af en toe afgewisseld met duinlandschappen. Het zicht op die appartementen is verre van uitnodigend, zeker, omdat bijna overal de luiken naar beneden zijn gelaten. Het uitzicht wordt aantrekkelijker in De Haan (hier geen appartementen maar fraaie huizen) en Nieuwpoort (met een aantal fraaie doorkijkjes naar het oude centrum). 

Tijdens de rit van Knokke naar De Panne zijn we - rond lunchtijd - uitgestapt in Blankenberge. We zijn naar de boulevard gewandeld (ook hier zie je  uitsluitend hoge appartementenblokken), hebben gekeken naar de Blankenbergse Pier (deze is totaal uitgestorven; alle luiken zijn naar beneden) en 'genieten' ergens een lunch (we zitten helemaal alleen in een lunchroom met plaats voor 200 personen). 

 

De kusttram tussen Middelkerke en Oostende

 

Blankenberge: appartementenblokken aan de boulevard

Blankenberge: de pier is uitgestorven

Met goed weer is het vast aangenaam vertoeven aan de Vlaamse kust, maar begin oktober is er weinig te beleven.


dag 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dag 8