Via Temse naar Brugge

 

Vlaanderen najaar 2019          dag 1          wo 2 oktober 2019          Tilburg - Brugge          180 km

 

overzichtskaart

 

We vertrekken om kwart over tien. We rijden via Breda naar Antwerpen. Achter Antwerpen nemen we de afslag Temse. Daar is een camperdealer, Alpha Motorhomes, die een ruime voorraad onderdelen heeft. We zoeken een nieuw lampje (een railspot van Dometic), want bij een van de lampjes in de buzz is het voetje zodanig beschadigd, dat het niet meer in de rail blijft zitten. Dit probleem hebben we al  eens eerder meegemaakt. In Nederland betaalden we voor een nieuw voetje € 28,00. In Temse hebben we een compleet lampje voor slechts € 22,00. Alpha Motorhomes in Temse is ons goed bevallen.

Na een lunch in Waasmunster hebben we een binnendoortje opgezocht naar de A11/N49/E34, de weg van Antwerpen naar Knokke-Heist. Voorbij Maldegem nemen we de N9 naar Brugge. Onze tijdelijke verblijfplaats in Brugge ligt zowat aan die weg.

De laatste tijd kiezen we voor een meerdaags verblijf bij voorkeur een plaats waar stroom beschikbaar is. We sjouwen nogal wat spullen mee, die 220V nodig hebben (iPhones, iPads, Nespressomachine; in het voor- en najaar is er dan ook nog een keramisch kacheltje, omdat we dat prettiger vinden - minder droge lucht - dan de gaskachel van de buzz). In verband met het beperkte laadvermogen hebben we geen zonnepanelen op het dak, geen tweede huishoudaccu aan boord en ook geen omvormer. Daarom zoeken wij voor een meerdaags verblijf steeds vaker naar een plek met een stopcontact.

Bij een meerdaags verblijf kiezen we ook liever voor een plaats met douchegelegenheid. We kunnen weliswaar in de buzz douchen, maar het ombouwen van de toiletruimte tot douche, en vooral, het weer terugbrengen in de oude staat, vinden we een beetje "gedoe". 


In Brugge kun je  terecht bij een camperplaats op het Kanaaleiland en bij camping Memling. Het prijsverschil is niet al te groot. Memling heeft echter een aantal voordelen: de plaatsen zijn ruimer, er is sanitair en er is goed internet. Daarom kiezen we voor Memling. De camping is behoorlijk vol. Alleen aan de rand is nog wat plaats.

 

camping Memling in Brugge

 

 

inleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dag 2