Van Hindeloopen naar Harlingen

 

Friesland juni/juli 2020          dag 7          vr 26 juni 2020          Harlingen - Franeker          15 km

 

overzichtskaart

 

De route van Harlingen naar Franeker is eenvoudig en kort. Als we aankomen op camping Bloemketerp, moet menig gast nog vertrekken. Het is behoorlijk warm, dus we draaien de luifel uit en zoeken aldaar de schaduw op. We beginnen aan een (geplande) luiermiddag.

 

We worden nog twee keer actief: 

- in de loop van de middag dringt de zon ver onder de luifel door; we installeren daarom maar de sunblocker; wij hebben een lichtdichte variant, en we stellen vast, dat we daardoor haast niets meer zien van de omgeving; we nemen ons voor, om een transparante variant aan te schaffen;

- in het begin van de avond gaan we naar het restaurant op de camping; daar hebben ze een prima kaart, een bekwame kok, en, hoe aangenaam bij deze hoge temperatuur, een geweldige airco.

 

's-Avonds komen we tot de ontdekking dat Bloemketerp een uitstekend wifi-netwerk heeft. We hebben geen schotelantenne op het dak van onze bus, dus als we televisie willen kijken, dan doen we dat op de Ziggo Go-app. Daarvoor heb je echter een goed wifi-netwerk nodig (of een heel grote databundel op 4G). We hebben het prima naar onze zin op Bloemketerp.

 

 

dag 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dag 8