ILA SONT FOUS, UN PEU

 

Spanje en Portugal 2019          dag 56          vr 28 juni 2019          Douville - Bourges          370 km

routekaart


In Asterix en Obelix wordt regelmatig geroepen “ils sont fous, ces Romain”. Vandaag hadden we de neiging om te roepen “ils sont fous, ces Francais”, tenminste “un peu”. Waarom? Halverwege een omleiding houden ze op met de bewegwijzering.

Na ruim 8 uur en na 375 km staan we op de stadscamping van Bourges. We vertrekken vanochtend om 10 uur uit Douville. Tegen twaalven zijn we in Aixe sur Vienne, het eindpunt van dag 3. We gaan daar maar eens kijken of de plaatselijke Mac nog steeds zo’n heerlijke maaltijdsalade heeft  En we worden op onze wenken bediend, met prima airco en dito internet als bijgerecht.

De strategie van gisteren wordt voortgezet. Als we in Guéret aankomen (Aixe> Limoges > Bourganeuf > Guéret), zoeken we een plaatsje onder de bomen op een parkeerterrein van een grote supermarkt. Het is eerder een power nap dan een siësta, maar dan toch, even in de schaduw de oogjes dicht, is niet verkeerd.

Vervolgens gaan de Fransen een beetje vreemd doen. In Guéret begint een omleidingsroute, want de D940 naar La Châtre is geblokkeerd. Al snel rijden we op de N145, de autoweg naar Montluçon. Nergens is echter nog enige aanduiding van de ‘deviation vers La Châtre’ te bespeuren. We rijden dus maar door naar Montluçon, en nemen daar de D2144 naar Bourges.
 
Op de stadscamping kiezen we voor een schaduwrijke plaats dicht bij de ingang. Daar is het echter nogal luidruchtig, want aan de andere kant van de heg ligt een drukke weg. Als het na 20:00 uur niet merkbaar rustiger is geworden, verkassen we naar een plaats midden op de camping, die inmiddels in de schaduw ligt.
 

op de stadscamping in Bourges (na de verplaatsing)

 

 

dag 55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb