MET HET HOOFD BOVEN DE WOLKEN

 

Spanje en Portugal 2019          dag 46          di 18 juni 2019          A Coruña - San Cosme de Barreiros          209 km

routekaart


Na een rit van 208 km staan we op een camping in San Cosmo de Barreiros, iets westelijk van Ribadeo.

Het weerbericht voorspelt voor de hele dag regen. Dat is eigenlijk wel jammer, want we rijden een landschappelijk erg mooie route. Aanvankelijk lijkt het weerbericht gelijk te hebben. Het hele stuk van A Coruña, via Ferrol, naar Cedeira is een vrij trieste rit. Tijdens een kleine pauze in Cedeira (wat doen we, rijden we rechtstreeks naar Ortigueira, of maken we een omweg over de DP-2205?) klaart het weer behoorlijk op. We besluiten de landschappelijk bijzonder mooie Ruta dos Miradoiros de Cariño te rijden.

Cedeira

 

Het eerste deel, van Cedeira naar San Andrés de Teixido is behoorlijk smal en heeft geen uitwijkhavens, wat lastig is bij brede tegenliggers. Gelukkig komen we al snel achter een touringcar te rijden, die als breekijzer fungeert. Dat komt goed van pas, vooral, als we een betonmixer tegenkomen. 

De stop in San Andrés, een bedevaartplaatsje, gaat niet door, omdat alle parkeerplaatsen bezet zijn. We kunnen de buzz nergens kwijt. We gaan dus maar verder met het tweede deel, dit keer mét uitwijkhavens. Dat rijdt een heel stuk geruster. Onderweg stoppen we bij verschillende miradoiros (uitzichtpunten). Regelmatig kijken we op laaghangende wolken. Op het hoogste punt van de route groeit alleen nog maar gras. 

 

ons breekijzer

 

uitzicht vanaf een van de miradoires

pas op voor loslopende koeien

op het hoogste punt

uitzicht vanaf het hoogste punt

Voorbij Cariño bezoeken we nog een aantal vissersplaatsjes. Vooral Porto do Barquiero ligt er mooi bij.

 

Porto do Barquiero

 

Het laatste stuk van de rit gaat in de regen door een gebied met relatief veel bebouwing. dus met veel rotondes en verkeersdrempels. We zijn nu in een deel met een minder spectaculaire kust.

 

de kust bij Barreiros

 

 

dag 45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb