VIA CABO FINISTERRE NAAR A CORUÑA

 

Spanje en Portugal 2019          dag 45          ma 17 juni 2019          Santiago de Compostela - A Coruña          242 km

routekaart


Na een rit van 242 km staan we op een camping iets ten noorden van A Coruña.
 
Het is een rit door een fraai landschap en langs een fraaie kust, maar het weer gooit flink wat roet in het eten. Het is zwaarbewolkt en boven water is het behoorlijk nevelig. Het is dus niet mogelijk om duidelijke foto’s te maken.

Vanuit Santiago rijden we over de AG-56 en CG-1.5 naar Noia. Daar slaan we af naar de AC-550 en rijden over Muros naar Cee. Daar slaan we linksaf naar Cabo Finisterre.

Cabo Finisterre is voor verschillende Santiago-lopers het echte eindpunt van de tocht. Het gebruik wil, dat op de kaap de schoenen worden verbrand.

Onderweg naar de kaap komen we verschillende wandelaars tegen. We zien er ook een paar op de kaap arriveren. Er worden geen schoenen verbrand, maar aan verschillende zwartgeblakerde plekken op de kaap is echter duidelijk te zien, dat er onlangs nog schoenen zijn aangestoken.
 

de kust bij Muros

 

de kust bij Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

 

Cabo Finisterre

hier is gestookt

dit beeld zie je overal

 

zij waren ook hier

deze moeten nog

We gaan noordwaarts over de AC-552. Bij A Laracha nemen we een binnenweggetje naar de AC -523. In de buurt van A Coruña steken we via de AC-14 en de AC-11 het water over, waarna we in het voorstadje Oleiros de camping oprijden.

 

 

dag 44