COIMBRA: SOMS KOMEN VERWACHTINGEN NIET GEHEEL UIT

 

Spanje en Portugal 2019          dag 31          ma 3 juni 2019          Vendas de Maria - Coimbra          58 km

routekaart


Na koffie met Portugese cake nemen we afscheid van Toon en Paula. De fles wijn zal moeten wachten: de oogst van 2018 was een mislukking, de oogst van 2017 ligt in Nederland.

Ruim voor lunchtijd zijn we in Coimbra (we volgen de IC3 over Condeixa-a-Nova). De oude stad ziet er van een afstand veelbelovend uit. We rijden naar de plaatselijke camping en gaan vandaar met de bus naar het centrum. De wijken rond het oude centrum zijn niet indrukwekkend. Er is veel verkeer met veel herrie. De smalle straatjes van de oude stad zijn rommelig en druk. De oude universiteit oogt streng maar saai. De toegang tot de bibliotheek is uitverkocht. De nieuwere gebouwen van de universiteit zijn vrij eentonig van karakter. De nieuwe kathedraal is er een van 12 in een dozijn. Waarom is de ANWB dan zo enthousiast over Coimbra? Op de routekaart is het immers oranje-gekleurd, dus van grote toeristische waarde. En van een afstand ziet de oude stad er uitnodigend uit. De hoge verwachtingen zijn niet waargemaakt.

Zijn er dan geen vrolijke geluiden? Toch wel. De rit met het elektrische busje naar boven, door die drukke smalle straatjes, is als een heuse kermisattractie. De oude kathedraal en het naastgelegen klooster zijn streng gotisch en daarmee indrukwekkend.
 

op de camping van Coimbra

 

de oude kathedraal van Coimbra

de oude kathedraal van Coimbra

de oude kathedraal van Coimbra

 

de oude kathedraal van Coimbra

kloostergang

kloostertuin

 

 

onderweg naar de universiteit

Coimbra, gezien vanaf de Pte. de Santa Clara

dag 30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb