RONDJE ALCOBAÇA EN FÁTIMA

 

Spanje en Portugal 2019          dag 26          wo 29 mei 2019          rondje Alcobaça en Fátima          115 km

routekaart


We rijden allereerst naar het klooster van Alcobaça. Dat is heel simpel: bij de uitgang van de camping linksaf en einde weg rechts.

Het klooster van Alcobaça is een typisch Cisterciënzer-klooster: heel groot en heel erg sober. Dat geldt ook voor de kloosterkerk: heel groot en heel erg sober. Als je bij binnenkomst een foto van het schip maakt, dan valt het koor haast niet meer te herkennen. Daarom hebben we halverwege de kerk in beide richtingen een foto genomen. Daarop wordt duidelijk: lang, hoog en licht. Een indrukwekkende kerk. Aangenaam ook, want het was buiten ongeveer 34° en binnen niet meer dan 18°. Het klooster zelf wordt momenteel gerestaureerd. Dat hebben we dus niet bekeken. (Dit blijkt een grote vergissing; daarom gaan we twee dagen later nog eens terug.)
 

het klooster van Alcobaça

 

het altaar van de kloosterkerk van Alcobaça

de kloosterkerk van Alcobaça richting altaar

de kloosterkerk van Alcobaça richting uitgang

 

Van Alcobaça rijden we door naar Fátima (IC9-IC2-IC9). We waren hier in 1987 al eens, en willen het heiligdom nog een keer “meemaken”. Er zijn opvallend veel Duitse bezoekers. Waarschijnlijk wordt daarom de mis in het Duits gelezen. Er zijn ook enige klassieke bedevaartgangers, die in de brandende zon, op de knieën, het immense plein oversteken om te eindigen met een rondje rond de kapel van de verschijningen. We zijn wel enigszins onder de indruk van de devotie in het heiligdom.

 

het immense plein van Fátima

 

een klassieke bedevaartganger

de kapel van de verschijningen in Fátima

de basiliek van Fátima

 

 

in de basiliek van Fátima

dag 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb