VIA DE WESTKAAP NAAR SINTRA

 

Spanje en Portugal 2019          dag 21          vr 24 mei 2019          Lissabon - Odrinhas          78 km

routekaart


Na een rit van 72 km staan we op een camperplaats in Odrinhas, een stukje ten noorden van Sintra.
 
We maken vandaag verschillende stops. We rijden vanochtend eerst langs de kust naar Cascais. Dit lijkt wel het meest welgestelde deel van Portugal. Alleen bij Estoril zien we nog sporen van de stevige bosbranden die hier vorig jaar hebben gewoed. Bij Cascais nemen we de kustweg N247. Je komt dan langs de Cabo Raso (aardig, maar niet voor langer dan een paar minuten) en langs de duinen van Guincho. Deze duinen wandelen gewoon de weg over. Je hebt er een mooi (maar vandaag nogal heiig) uitzicht op de meest westelijke punt van Portugal: Cabo da Roca. Om bij die kaap te komen, moet je een vrij smal kronkelig zijstraatje afrijden, hopend dat je geen tegemoetkomende touringcar treft in een van de bochten. De kaap zelf is erg druk (half Korea was aanwezig) en bijzonder winderig.
 

Cabo da Roca in de (nevelige) verte

 

onderweg naar Cabo da Roca

het is behoorlijk druk op Cabo da Roca

de oceaan bij Cabo de Roca

 

We rijden, nog steeds op de N247, door naar Sintra. Onderweg zien we nog verschillende sporen van de branden van vorig jaar. Het plan is, om de buzz ergens aan de rand van Sintra te stallen om vervolgens op de fiets de paleizen af te rijden. Welnu, het stallen gaat prima (op een grote parkeerplaats bij station Portela de Sintra), maar het fietsen laten we maar achterwege, want we zien dat het erg druk is op straat. We gaan daarom maar, voor €1,00 p.p., met de trein naar het hoofdstation van Sintra, 

 

de trein van Portela de Sintra naar Sintra

 

Vanaf het station lopen we omhoog naar het historische centrum van Sintra. We hebben ook hier de Lissabonmethode toegepast: niet alles bezoeken (dat hebben we tijdens de vorige reis al gedaan), maar gewoon algemene indrukken proeven. We lopen dus wat door het oude centrum en gaan daarna lekker op een terrasje zitten om de drukte gade te slaan.

 

het Moorse kasteel in Sintra

 

het Moorse kasteel ligt strategisch boven Sintra

het Palácio Nacional in Sintra

het oude centrum van Sintra

 

het oude centrum van Sintra

het stadhuis van Sintra

Eenmaal terug (met de trein) op het parkeerterrein besluiten we om daar niet te overnachten. We rijden daarom via de N247 een stukje noordwaarts naar het dorpje Odrinhas, waar we op de plaatselijke camperplaats een plekje vinden. De camperplaats vraagt €10,00 per nacht. Daarvoor krijg je een veilig gevoel (de poort is voortdurend dicht), vlakke plaatsen met een redelijke omvang, en elektriciteit. Er is geen sanitair, maar wel een prima verzorgingsplaats en een zwembad.

 

de camperplaats in Odrinhas

 

 

dag 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb