VAN OOST NAAR WEST

 

Spanje en Portugal 2019          dag 14          vr 17 mei 2019          Tavira - Lagos          146 km


We zitten op camping Turiscampo in het gehucht Espiche, een klein stukje westelijk  van Lagos. 

Het oostelijke deel en het centrale deel van de Algarve kunnen ons niet zo bekoren. Het gebied is bijna helemaal volgebouwd, met badplaatsen en met industriegebiedjes.

We bezoeken eerst Faro. We kennen de stad eigenlijk alleen van het vliegveld. Het is een oude stad, maar alleen de stadsmuren en de kathedraal maken indruk. Buiten de stadsmuren is het een moderne stad met brede wegen en hoogbouw. Het vliegveld wordt intensief gebruikt door prijsvechters: om de haverklap komt er een Ryan Air of een Easy Jet laag en luid overvliegen.
 

de stadsmuren van het oude Faro

 

een straatje in het oude Faro

een pleintje in het oude Faro

het moderne Faro

 

We laten Albufeira en Portimão links liggen. We begrijpen dat deze plaatsen voor menige badgast en partyliefhebber aantrekkelijk zijn, maar de aanblik van kolossale witte toeristencomplexen nodigt ons niet uit voor een nadere kennismaking.

Halverwege beide badplaatsen is het iets rustiger. Hier verkennen we de kust: hoge rotskusten met af en toe een klein strandje. Vooral Praia da Marinha is de moeite waard. Dit is geen gebied voor massa-toerisme.Het is eerder bestemd voor de “happy few”, getuige de kapitale huizen die hier staan.

 

de kust tussen Albufeira en Portimão

 

Praia da Marinha

Volgens de gidsen is het gebied tussen Lagos en Sagres veel boeiender dan we tot nu toe van de Algarve hebben meegekregen. Die gidsen beschrijven Lagos als de meest authentieke plaats van de Algarve. We zullen de komende dagen zien, of de gidsen gelijk hebben.

 

 

dag 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb