NU WORDT HET ECHT WARM

 

Spanje en Portugal 2019          dag 09          zo 12 mei 2019          Salamanca - Cáceres          224 km


We staan op Camping Cáceres. We zitten in het hart van Extremadura, naar verluidt de armste streek van Spanje. Het is hier 31°C. 

Kijk je onderweg om je heen, dan zie je een grote afwisseling. Nog niet zo ver onder Salamanca rijdt je door de uitlopers van de Sierra de Gredos. Daar ligt nog sneeuw op de toppen. Iets zuidelijker rijdt je Extremadura binnen: een licht golvend droog gebied met alleen nog maar kleine kurkeiken. Cáceres ligt midden in Extremadura.


In Cáceres rijden we eerst naar een camperplaats nabij het oude centrum. Van daaruit lopen we naar het centrum. (De camping van Cáceres ligt nogal ver buiten de stad en er zijn geen fietspaden, dus het is onzinnig om vanuit de camping een fietstocht naar het oude centrum te maken.)

Cáceres heeft een gezellig Plaza Mayor. Net als in Salamanca is er een festival en is de Plaza bedorven door een podium. 
 

ook een podium op het Plaza Mayor van Cáceres

 

het Plaza Mayor van Cáceres

de oude stad gezien vanaf het Plaza Mayor

Grenzend aan het Plaza Mayor ligt een oude wijk met verschillende pleintjes. Bijna elk pleintje staat vol met marktkraampjes. Het is er gezellig, maar, met al die detailhandel, minder fotogeniek.

 

pleintje in de oude stad van Cáceres

 

nog een pleintje in de oude stad

We rijden naar de camping van Cáceres. Opmerkelijk: elke plaats op deze camping heeft zijn eigen sanitair. Dat is pure luxe. Voorts, de wifi is prima en dat geldt ook voor het camping-restaurant.

 

Camping Cáceres: sanitair op elke plaats

 

 

dag 8