DE KIKKER GEVONDEN

 

Spanje en Portugal 2019          dag 08          za 11 mei 2019          Salamanca          0 km

 
We gaan op de fiets naar Salamanca. Op een klein stukje na, ligt er een prima fietsroute van de camping naar Salamanca. In het centrum van Salamanca is het veel te druk om te fietsen. Daarom maken we de fietsen vast aan een hek in de buurt van de Romeinse brug.
 

fietsen aan het hek

 

Wat een mooie en vooral gezellige stad is Salamanca. Het is erg druk met inboorlingen (het is zaterdag) en met feestgangers: de universiteit reikt vanochtend flink wat diploma’s uit, en al die geslaagden, herkenbaar aan een gekleurde stola, lopen met hun gasten door de stad. Op het Plaza Mayor is men bezig met de voorbereiding van een festival; het prachtige plein staat vol met kraampjes en een hinderlijk podium. Dat is wel jammer.

 

Plaza Mayor met hinderlijke stalletjes en podium

 

Plaza Mayor

het huis met de schelpen (Casa de las Conchas)

afgestudeerd

 

Het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden we op eigen kracht de kikker boven de hoofdingang van het universiteitsgebouw. De zoektocht wordt overigens wél iets vergemakkelijkt door een mevrouw die blikken kikkers verkoopt en ter verduidelijking een affiche van dé kikker heeft staan in haar stalletje. We weten dus, dat we naar een doodshoofd moeten zoeken. Maar zelfs met die informatie lijkt het op het zoeken van een naald in een hooiberg.

 

de hoofdingang van de universiteit

 

hier ergens moet de kikker zitten

hier zit de kikker

We zijn erg onder de indruk van de twee kathedralen: een kleine vroeg-gotische kathedraal uit de 12e eeuw en een heel grote laat-gotische maar vooral barokke nieuwe kathedraal (1513-1733).

de nieuwe kathedraal van Salamanca

 

de oude kathedraal van Salamanca

volgens Google: groot-nieuw en klein-oud met één toren

nieuwe kathedraal

 

nieuwe kathedraal

oude kathedraal

We bezoeken aan het einde van onze tocht door Salamanca nog de Romeinse brug. Vooral het zicht vanaf de brug op het hoger gelegen Salamanca is prachtig.

 

de Romeinse brug

 

 

Salamanca vanaf de Romeinse brug

de kathedralen vanaf de Romeinse brug

dag 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb