DAN MAAR DOORRIJDEN

 

Spanje en Portugal 2019          dag 05          wo 8 mei 2019          Urrugne - Burgos          257 km


We staan op camping Fuentes Blancas in Burgos. In het reisplan staat, dat we vandaag San Sebastian bezoeken, maar het weer aan de kust is erg beroerd: veel regen en harde windstoten. Dat is verre van ideaal voor een bezoek aan een statige badplaats. We besluiten om San Sebastian op de terugweg 'te doen' en rijden door naar Burgos (over de A-1 naar Vitoria-Gasteiz, vanaf Miranda de Ebro over de N-1 naar Burgos).

Tegen het einde van de middag klaart het weer sterk op en rijden we op de fiets langs de rivier naar het centrum van Burgos. Daar vallen twee zaken op: de Arco de Santamaria (een oude stadspoort) en de kathedraal van Burgos. De kathedraal is vooral heel erg imposant (dit kun je niet fotograferen). Het is helaas al te laat, om de kathedraal van binnen te bekijken. Het is toch even wennen aan de Spaanse gewoonten: de restaurants gaan op z'n vroegst om 19:00 uur open, maar de toeristische trekpleisters laten na 17:00 uur niemand meer toe. Het centrum van Burgos is gezellig, met veel pleintjes, een mix van historische en moderne gebouwen.
 

langs het riviertje naar het centrum van Burgos

 

Arco de Santamaria

typisch veelkleurig plein in Burgos

een deel van de kathedraal van Burgos

 

nog een deel van de kathedraal van Burgos

en nog een deel van de kathedraal van Burgos

's-Avonds speelt Ajax de returnwedstrijd in de halve finale van de Champions Leage tegen Liverpool. De wifi van de camping is niet geschikt om de wedstrijd te streamen op de iPad. De wedstrijd is ook te zien op een tv-scherm in de kantine, maar daar is geen fatsoenlijke plaats te vinden. Gelukkig hangt er in de Nederlandse caravan aan de overkant van het straatje een forse flatscreen. Omdat de gordijntjes van die caravan open blijven, kunnen we de wedstrijd toch nog redelijk volgen.

 

 

 

dag 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb