BIJNA IN SPANJE

 

Spanje en Portugal 2019          dag 03          ma 6 mei 2019          Aixe-sur-Vienne - Urrugne          442 km


We zijn bijna in Spanje. We staan op camping Larrouleta in Urrugne, een klein plaatsje tussen Saint-Jean-de-Luz en de Frans-Spaanse grens.

Het gedeelte tot Mont-de-Marsan (N21 naar Périgueux en Bergerac, D933 naar Marmande en Mont-de-Marsan) is al bekend van de Andalusië-reis van 2016. Er is echter één verschil met toen: deze keer komen we tussen Pompogne en Houeillès achter een bijzonder transport terecht: er wordt een kanjer van een catamaran vervoerd. Inhalen is geen optie, en tot Houeillès is er geen zijweg te bekennen. Als de catamaran op de rotonde in Houeillès blijkbaar van plan is om door te rijden naar Mont-de-Marsan, beginnen we maar op goed geluk aan een omweg. We haasten ons over smalle landbouwweggetjes, gelukkig zonder tegenliggers, via Allons naar Losse aan de N524, en met succes, want als we achter Losse weer terug zijn op de D933, zit de catamaran achter ons.
 

de catamaran nadert de rotonde in Houeillès

 

In Mont de Marsan rijden we over de D824 richting Dax. Iets westelijk van Dax nemen we de A63 richting Spanje.  Dit is een tolweg, dus strijdig met onze principes,  maar je hebt hier geen keus, want de D810, de voormalige Route Nationale door Bayonne, Biaritz, Bidart en Saint-Jean-de-Luz, is één grote file.

 

 

dag 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb