Noorwegen 2017          Inleiding

 

Eigenlijk waren we van plan om in het voorjaar van 2017 naar West-Spanje en Portugal te gaan. We zouden op 22-04 vertrekken en op 14-06 weer terug zijn. Later terugkomen kon niet, want op 16-06 was er een huwelijksfeest dat we niet wilden missen. Door omstandigheden moesten we het vertrek met een paar weken uitstellen. Omdat we op 16-06 nog in Nederland wilden zijn, kwam de oorspronkelijke bestemming op losse schroeven te staan.  Eind juni  zou het in Spanje en Portugal ongetwijfeld al behoorlijk warm zijn. Na enig overleg besloten we, om naar het koelere Noorwegen te gaan. We waren daar sinds 1986 niet meer geweest.

Bij de voorbereiding kwamen we al snel bij de website van de nationale toeristenwegen https://www.nasjonaleturistveger.no/en . Deze site beschrijft 18 wegen die toeristisch erg interessant zijn. We besloten om zoveel mogelijk van die wegen te bezoeken. Daarmee was de basis van de reis gelegd. 

We kregen al snel wat meer gevoel voor reizen door Noorwegen, en concludeerden, dat de Lofoten het meest noordelijke deel van de reis zouden worden. Het stond ook al op voorhand vast, dat we via de Fv17 zouden rijden, de Helgelandskysten-route van Namsos richting Bodø, met 6 ferryverbindingen. Uit reisverhalen van anderen begrepen wij, dat je die kustweg bij zonnig weer het beste van zuid naar noord kunt rijden. Rijd je in omgekeerde richting, dan kun je veel last hebben van de reflectie van het zonlicht in het water. Daarom besloten we, om via de kust naar de Lofoten te rijden en via het binnenland weer terug richting Trondheim. Wat we daarna zouden doen, dat zouden we onderweg nog wel uitzoeken.

 

de "buzz" staat klaar voor vertrek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dag 1

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb