OP HERHALING

 

Noorwegen 2017          dag 40          do 27 juli 2017          van Gaupne naar Grimsbu          261 km

routekaart


Vandaag volgen we een route, die we voor een groot deel al eerder hebben afgelegd. Dat komt door het afsluiten van de '60', waardoor we een andere route hebben gereden dan we hadden gepland. Om de geplande route weer te kunnen oppakken, moeten we óf weer over de Hardangervidda óf weer terug over de Sognefjell. We hebben voor de tweede optie gekozen.

Vanuit Gaupne gaan we dus de '55' richting Lom op. Eerst nog een stukje langs het Lustrafjord, maar dit keer met een zware bewolking. Na Fortun begint het klimmen naar de Sogneflell, met flink wat haarspeldbochten. Het is niet erg, om de weg nog een keer te rijden. We zien nu dingen, die we twee dagen geleden niet hebben gezien. Zo zien we bij de top twee fraaie gletsjertongen (die zaten op de heenweg in de wolken; nu nog net niet).

 

het Lustrafjord met zware bewolking

 

alweer slecht weer op de Sognefjellet

twee gletsjertongen

Beneden in Lom gaan we de '15' richting Otta op. Na enige tijd komen we in de buurt van Vågåmo op een stuk dat we al eerder hebben gereden (29 juni, van Randsverk naar Levanger). Net als toen, nemen we het binnendoortje over Sel (de '438') naar de E6. Die rijden we wederom in noordelijke richting, dit maal tot Hjerkinn. Daar draaien we de '29' op. We staan nu op een camping in Grimsbu.

Waarom deze route? Morgen willen we over de Rondane rijden (de '27', deze loopt van Folldal naar Ringebu).

 

 

dag 39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb