DE GEKTE VAN GEIRANGER VOORBIJ

 

Noorwegen 2017          dag 34          vr 21 juli 2017          van Ålesund naar Stryn          250 km

routekaart


We hadden goede herinneringen aan Geiranger, en hadden niet kunnen bedenken dat er sinds 1986 zóveel is veranderd. Het kost een uur om Geiranger binnen te komen. Bij elke haarspeldbocht staat er wel een touringcar vast. Alle campings in Geiranger zijn bomvol. Het kost een half uur om bij de laatste camping weer weg te komen. Daarna is het ook niet eenvoudig om Geiranger te verlaten: alweer haarspeldbochten met vastzittende touringcars. Van ons plan om een paar dagen in Geiranger te blijven, is dus niets terechtgekomen.

En de dag begint nog wel zo mooi. Om 8 uur worden we in Ålesund wakkergetoeterd door een nieuwe Hurtigruten en krijgen we een vers brood aangeboden door de plaatselijke bakker. Na het ontbijt vertrekken we in een opgewekte stemming. We rijden de E136 terug tot aan Sjøholt, en daar nemen we de '650' richting Valldal. Vandaar gaan we via de '63' omhoog naar de Trollstigen. We stoppen bij de top, want de weg van de top richting Andalsnes is plaatselijk erg smal, en ook hier stikt het van de touringcars.

 

uitzichtpunt boven aan de Trollstigen

 

uitzicht op de Trollstigen

landschap boven bij de Trollstigen

We gaan dus  weer terug naar Valldal, nemen de ferry van Linge naar Eidsdal, en rijden de Adelaarsweg naar Geiranger (de '63'). Afgezien van de reeds genoemde touringcars, de afdaling naar Geiranger is prachtig, en Geiranger zelf is een grote ramp. We nemen tijdens de tocht vanuit Geiranger omhoog maar wat foto's.

 

Geirangerfjord vanaf de Adelaarsweg

 

Geiranger aan de Geirangerfjord

landschap voorbij Geiranger (1)

landschap voorbij Geiranger (2)

 

Aan het einde van de '63' gaan we rechtsaf, de '15' naar Stryn op. Daar staan we nu op een camping die, qua ligging, zeker niet verkeerd is.

 

afdaling op de '15' naar Stryn

 

camping in Stryn

Morgen zien we wel weer verder.

 

 

dag 33