DAGJE TRONDHEIM

 

Noorwegen 2017          dag 27          vr 14 juli 2017          rustdag Malvik          0 km


We gaan vandaag naar Trondheim, met de bus (we bedoelen hiermee voor de verandering het openbaar vervoer). We hadden aanvankelijk het plan om de bus (de camperbus) mee te nemen naar een camperplaats in Trondheim, om vandaaruit met de fiets Trondheim te verkennen. N.a.v. negatieve verhalen over die camperplaats, laten we dat plan maar varen. We hebben nog overwogen om de 20 km naar Trondheim te fietsen, maar op die verbinding ontbreekt het op verschillende stukken aan fatsoenlijke fietspaden. Daarom gaan we maar met het openbaar vervoer.

Het moet gezegd, Trondheim is een gezellige stad. Na verschillende branden is er niet meer zo heel erg veel over van de oorspronkelijke houten bebouwing. Da's jammer, want die paar stukken die er nog wél zijn, zijn heel erg gezellig.

Hoogtepunt is ongetwijfeld de Nidaroskathedraal. Deze wordt gezien als het mooiste voorbeeld van de gotische bouwkunst in Noord-Europa. Eigenlijk mogen we binnen geen foto's maken. Een ander hoogtepunt wordt gevormd door de Brygenne, oude pakhuizen aan de rivier de Nidelva.

Nidaros-kathedraal (1)

 

Nidaros-kathedraal (2)

 

Nidaros-kathedraal (3)

 

Nidaros-kathedraal (4)

 

de Gamle Bybro

rechteroever van de Nidalva

linkeroever van de Nidalva

 

voorkant van de pakhuizen aan de linkeroever (1)

voorkant van de pakhuizen aan de linkeroever (2)

een gezellig straatje

 

plein in het centrum van Trondheim

Morgen gaan we verder, maar we zijn er nog niet uit, waarheen.

 

 

dag 26