WEER TEN ZUIDEN VAN DE POOLCIRKEL

 

Noorwegen 2017          dag 23          ma 10 juli 2017          van Straumen naar Mo i Rana          191 km

routekaart


Wat een lawaaiig nachtje: het is altijd wel rumoerige, zo  pal aan een stroomversnelling, en het water weet van geen ophouden; midden in de nacht begint het ook nog eens flink te regenen, en regendruppels op een metalen dak zijn goed hoorbaar. De regen blijft tot de lunch doorgaan. Alleen bij het passeren van de Poolcirkel is het eventjes droog.

Het hoogtepunt van de dag is de reis over de Saltfjellet, ook al is het weer behoorlijk triest. Alweer zo'n lege hoogvlakte met hier en daar besneeuwde toppen. 


de Saltfjellet (1)

 

de Saltfjellet (2)

de Saltfjellet (3)

Bij de Poolcirkel is het trouwens een flinke toeristische kermis. Vrij veel mensen zijn bereid om een tientje (in euro's) neer te tellen voor een Poolreizigerscertificaat. Wij beperken het maar tot een fotootje van de kermis.

 

Arctic Circle Center (1)

 

Arctic Circle Center (2)

Arctic Circle Center (3)

We stoppen iets eerder dan gepland: niet in Mosjøen, maar in Mo I Rana. We zouden hier morgen een rustdag kunnen houden, maar, omdat we vrij vroeg zijn gestopt (om ongeveer 14:00 uur; we hebben dus al een 'rustmiddag'), en omdat er in de omgeving nogal wat staalindustrie is (onzichtbaar, maar goed hoorbaar), is de kans groot dat we morgen weer rustig verderrijden.

 

op de camping in Mo i Rana

 

 

dag 22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb