VAN EGGUM NAAR KABELVÅG

 

Noorwegen 2017          dag 19          do 6 juli 2017          van Eggum naar Kabelvåg          110 km

routekaart


Gisterenavond: we hebben de weergoden niet mee; er is zó veel bewolking, dat er van de middernachtzon niets is te zien; wél kunnen we constateren, dat het om middernacht nog behoorlijk licht was.

 

geen middernachtzon in Eggum

 

In de loop van de nacht begint het behoorlijk te  waaien. Halverwege de ochtend komen daar stevige buien bij. We komen vandaag tijdens de rit de bus dan ook niet uit. Er zijn dan ook geen nieuwe foto's.

Vanochtend rijden we op de E10 weer terug naar Leknes. We willen nog een bezoekje brengen aan Ballstad, een vissersdorpje ten zuiden van Leknes. Gisteren hebben we dat plaatsje overgeslagen, omdat we op tijd in Eggum wilden zijn (want dat is een gewilde camperplaats die snel bezet is). Ballstad is een gezellig, bedrijvig plaatsje, maar er waren geen oude gebouwen meer te vinden. Wél is er een prima 3G-bereik, zodat we de foto's van gisteren alsnog hebben kunnen uploaden.

Terug naar Leknes, waar we de '815' nemen, een fraaie kustweg, die uiteindelijk weer uitkomt op de E10. Een klein stukje verder stoppen we, in de stromende regen, op de camping van Kabelvåg. Hier houden we weer pauze.

 

 

dag 18