TRONDHEIM VOORBIJ

 

Noorwegen 2017          dag 12          do 29 juni 2017          van Randsverk naar Levanger          352 km

routekaart


We rijden op de '51' in noordelijke richting verder, tot aan de '15'. Daar gaan wij richting Otta. Een stukje voorbij Vågåmo nemen we een binnendoortje ( de '438') richting Sel. Daar zoeken we  we de E6 richting Trondheim op.
Boven Dombas klimmen we tegen de Dovrefjell op (nou ja, dat doet de buzz voor ons). De Dovreflell is een kale moerassige hoogvlakte (800 tot 1000 m hoog) met toppen van 2000 m. Het wordt eentonig: wat een prachtige natuur. De Dovreflell is niet alleen een natuurlijke grens tussen Zuid- en Noord-Noorwegen (waterscheiding), het is ook een sociaal-culturele grens (zij van de andere kant).

 

 

Dovrefjell

 

Dovrefjell

Ten noorden van Oppdal wordt het landschap geleidelijk minder geaccidenteerd. Waarschijnlijk daarom wonen er relatief veel mensen in de streek van Trondheim. Het is dan ook behoorlijk druk op de wegen in dat gebied.

Wij rijden door naar Levanger. Het landschap is hier betrekkelijk mild (dus allesbehalve wild) van karakter. We hebben de camping niet uit de ACSI-gids, en ook niet uit de gids van de ADAC/ANWB. Dat verklaart waarschijnlijk, waarom wij de enige Nederlanders zijn op de camping (op de vorige campings was dat wel anders), waarom er heel weinig Duitsers zijn, en waarom het hier wemelt van de Noorse kampeerders.

 

landschap, gezien vanaf de camping in Levanger

 

Waarschijnlijk houden we hier morgen weer een rustdag.

 

 

dag 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb