NAAR FLÅM

 

Noorwegen 2017          dag 9          ma 26 juni 2017          van Hovet naar Flåm          95 km

routekaart


Het is maar een vrij kort stuk, van Hovet naar Flåm. Ongeveer 95 km. Toen we gisteren vrij vroeg in Hovet aankwamen, hebben we even overwogen om nog maar "even" door te rijden naar Flåm. Vandaag blijkt, dat het een verstandig besluit was, om in Hovet te stoppen.
Het zijn 95 prachtige kilometers, maar ze zijn ook enerverend. Ruim 20% van het traject bestaat uit tunnels. De meeste zijn niet verlicht, en allemaal zijn ze "aan de smalle kant". Sommige tunnels hebben vrij scherpe bochten. En er zijn verschillende dikke tegenliggers. Vrijwel iedereen deed het echter kalmpjes aan, dus we hebben geen problemen gehad.


vrij smalle tunnels

 

Onderweg komen we  nog een stukje Hardangervidda tegen, een tunnel die hoog boven het fjord eindigt met een fraai panorama, en, eenmaal beneden, een "fjord volgens het boekje" met een aantal cruise-schepen. Én, naast een paar verdwaalde regendruppeltjes, ook de nodige zonneschijn.

 

nog een randje Hardangervidda

 

onderweg

mooi panorama bij de uitgang van de tunnel

flord volgens het boekje

 

In de loop van de middag horen wij een luide en zware scheepstoeter. In de haven zien we de Zuiderdam uitvaren. Wat een grote boot is dat.

 

de Zuiderdam vertrekt uit Flåm

 

Morgen houden we hier pas op de plaats. Daarna zien we wel weer verder.

 

 

dag 8