ALWEER OP GROTE HOOGTE

 

Noorwegen 2017          dag 8          zo 25 juni 2017          van Bergen naar Hovet          259 km

routekaart


Het heeft vannacht behoorlijk stevig geregend. Ook vanochtend zijn er geregeld flinke buien. In de loop van de middag wordt het stilaan droog, al is het nog steeds zwaar bewolkt. Voor de komende dagen wordt droog en vrij zonnig weer voorspeld.

We rijden vandaag een eind landinwaarts. Vanuit Bergen gaan we langs het Hardangerfjord, via Norheimsund, weer naar de Hardangerbrug. Het is een vrij smalle weg, met van die uitwijkhavens om tegemoetkomend verkeer te laten passeren. Fijn om te merken, dat de gemiddelde weggebruiker voldoende beleefd is om het passeerspel goed te kunnen spelen.

Vanaf de Hardangerbrug rijden we verder oostwaarts langs het fjord, tot aan de plaatsjes Eidfjord en Øvre Eidfjord, waar je a.h.w. tegen de Hardangervidda opbotst. Over een vrij korte afstand moet een kleine kilometer worden geklommen. Dat gaat o.a. met een spiraaltunnel, een soort kurkentrekker die is uitgehouwen in de rots.
Eenmaal boven bevinden we ons in een erg indrukwekkend landschap, nog leger dan tijdens de rit over de zuidrand van de Hardangervidda (afgelopen woensdag).

Hardangervidda (1)

 

Hardangervidda (2)

Hardangervidda (3)

Hardangervidda (4)

 

Hardangervidda (5)

Een merkwaardig beeld: midden op de hoogvlakte, bij Haugastøl, zien wij een lange rode trein staan. Blijkbaar is daar, in het enkelsporige traject, een stukje dubbelspoor, en staat de trein daar te wachten op een tegenligger.

Via Geilo en Hagafoss gaan wij richting Aurland, en al kort na Hagafoss, bij Hovet, zoeken we een camping op. Bij aankomst breekt voorzichtig de zon door.

 

op de camping bij Hovet

 

Morgen rijden we naar Flåm. Daar houden we weer een rustdag.

De watervalteller staat inmiddels op 11. De tunnelteller staat op 115 km.

 

 

dag 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb