DRIE BRUGGEN VERDER

 

Noorwegen 2017          dag 2          ma 19 juni 2017          Borgdorf-Seedorf - Lomma          509 km

routekaart


We zitten nu in een behaaglijk briesje onder de luifel pal aan het strand net boven Malmö. Denemarken ligt dus achter ons.

Het staat bij voorbaat vast: als we naar Zweden gaan, dan is dat over de drie bruggen en niet met een veerboot. We hebben een abonnement genomen op de Øresundbrug. Dat kost ongeveer €42,00, maar de reductie bij de eerste overtocht met de buzz is al €45,00. 

We vertrekken om ongeveer kwart voor negen uit Borgdorf-Seedorf. Bij Rendsburg gaan we met een hele hoge brug over het Oost-Noordzee-kanaal (eigenlijk is het dus 'vier bruggen verder"). In Flensburg gaan we nog even van de snelweg af, om te tanken. De Duitse diesel is immers veel goedkoper dan de Scandinavische.
Meteen achter Flensburg rijden we Denemarken binnen. Via Kolding komen we bij de eerste brug (over de Lillebælt, de Kleine Belt). Dat is een relatief korte brug, helemaal gratis. Aan de overkant van het water ligt Fyn, een vrij vlak eiland waar bijna elke vierkante meter in gebruik is (er groeien, enigszins overdreven, zelfs aardappelen in de berm van de snelweg).

 

De tweede brug (Grote Belt) brengt ons op het eiland Sjælland. Helaas is het boven water behoorlijk heiig, dus de foto's met heldere vergezichten zullen moeten wachten tot de terugreis.

het is heiig boven de Storebælt

 

de Storebæltsbrug (1)

de Storebæltsbrug (2)

Na enige tijd komen we in de buurt van Kopenhagen. Daar is het behoorlijk druk (vergelijkbaar met de ring om Amsterdam). Achter Kopenhagen duiken we de Øresundtunnel in (4 km tunnelbuis helemaal voor ons alleen). Vervolgens komt de Øresundbrug, de derde brug van de dag. Ook hier is het boven het water behoorlijk heiig, dus alweer geen kans op duidelijke foto's.

 

de Øresundstunnel, bijna helemaal leeg

 

het is ook heiig boven de Øresundsbrug

de Øresundsbrug

We staan nu op de camping van Lomma, een klein stukje boven Malmö. Met enige moeite kunnen we de Øresundbrug en de Turning Torso zien.

 

de camping in Lomma (1)

 

de camping in Lomma (2)

Malmö (turning torso) en de brug op de achtergrond

Morgen rijden we Noorwegen binnen, tenminste, dat is het plan.

 

 

dag 1