TWEE VEERBOTEN VERDER

 

Noordkaap 2018          dag 50          za 21 juli 2018          Faaborg - Westerstede          381 km


We denken dat het een goed idee is om twee ferries te nemen vandaag. Wat is het druk op de autosnelwegen in Denemarken en Duitsland.

Door de veerboot van Bøjden naar Fynshav te nemen (incl. de ochtendcappuccino), vermijden we de knelpunten bij Odense en Kolding. Volgens Google Maps is het daar donkerrood tot zwart, wat stilstaand of langzaam rijdend verkeer betekent.

afscheid van Fyn

Als we net ten zuiden van Aabenraa de E45 opdraaien, kunnen we aansluiten in een rij die niet sneller gaat dan 80 km per uur, met om de haverklap een serie rode remlichten, waardoor de snelheid nog verder zakt. Het noordwaartse verkeer staat overwegend stil.

We voelen er niets voor om op zo’n superdrukke autosnelweg te blijven. Daarom rijden we niet door naar Rendsburg, maar nemen we na Flensburg de 200 naar Husum. Daar nemen we de 5 naar Heide en Brunsbüttel. Voorbij het Nord-Ostseekanaal slaan we af naar Glückstadt. Door daar het veer naar Wischhafen te nemen, omzeilen we veel donkerrood en zwart verkeer bij Hamburg en Bremen.

We hoeven in Glückstadt maar 20 minuten te wachten. Onderweg naar de overkant blijkt de Elbe minder leeg dan bij voorgaande overtochten. Er komt een flink containerschip aan, en de veerboot moet uitwijken om het containerschip voorrang te verlenen.

 

uitwijken voor een containerschip op de Elbe

 

we naderen Wischhafen

Vanaf Wischhafen gaat het via Bad Bederkesa en Bremerhaven naar de Wesertunnel. Vandaar rijden we, net als vorig jaar, naar de camperplaats van Westerstede, voor de laatste overnachting van deze reis. 

De teller staat inmiddels op 9911 km.

 

op de camperplaats in Westerstede

 

 

dag 49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb