ADIEU NOORWEGEN

 

Noordkaap 2018          dag 47          wo 18 juli 2018          Rognstranda - Varberg          406 km


We laten Noorwegen achter ons. Gisteren gaven we aan, dat we over de E18 naar Drammen zouden rijden, om daar af te slaan naar de Oslofjordtunnel. Echter, als we in de buurt van Tønsberg zijn, realiseren we ons, dat we ook de veerboot van Horten naar Moss kunnen nemen. We kunnen de verleiding van een laatste vaartocht over een Noors fjord niet weerstaan (op veruit de grootste veerboot die we hebben meegemaakt: heel veel auto’s, tot 7 rijen breed, en wel 15 flinke vrachtwagens). De overtocht richting Stavanger was dus tóch niet de laatste.

vertrek uit Horten

 

over een breed gedeelte van het Oslofjord

richting Moss

Bij Moss zoeken we de E6 op. Het valt op, dat het gebied onder Oslo overwegend een agrarische bestemming heeft.

Noorwegen ten zuiden van Oslo

 

Eenmaal in Zweden wordt het landschap weer wat afwisselender: lichtelijk glooiend, soms bossig, soms rotsig, soms landbouw, af en toe een fjord, een paar stadjes. Bij Göteborg wordt het veel stedelijker (allicht). Het blijft verbazen, dat men nog steeds probeert om al het verkeer op de E6 dwars door de stad te krijgen. Bij Kungsbacka nemen we een cappuccino.

We stoppen in Varberg, niet zo ver ten zuiden van Göteborg. Daar vinden we een plekje op de camperplaats van de plaatselijke vliegclub.

Morgen gaan we over de twee grote bruggen. We verwachten ergens op Fyn (in Denemarken) een plekje voor de nacht te vinden.

 

te gast bij de vliegclub van Varberg (1)

 

 

te gast bij de vliegclub van Varberg (2)

dag 46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb