AAN HET SKAGERAK

 

Noordkaap 2018          dag 46          di 17 juli 2018          Stavanger - Rognstranda          389 km


Met de gezondheid gaat het de goede kant op.

We zetten vandaag een flinke stap oostwaarts: 389 kilometer langs de zuidkust. Gewoon een kwestie van de E39 volgen tot Kristiansand, en daarna de E18 richting Oslo. We stoppen bij Stathelle, dat ligt een klein stukje vóór Skien-Porsgrunn.

De wegen zijn heel wat beter dan we tijdens de afgelopen etappes gewend zijn, maar het is hier doorgaans maar niks voor mensen die willen opschieten; om de haverklap is er een bebouwd kommetje, en gaat de snelheid flink naar beneden. Aan flitspalen hebben ze in dit deel van Noorwegen geen gebrek. Voordeel van dit alles is, dat het tempo lekker toeristisch blijft, en dat verdient deze streek.

Rond de grotere plaatsen is het vrij wijds (nogal wiedes, daarom liggen die plaatsen daar!), maar verder is het nog behoorlijk rotsig. Er zijn ook nog verschillende fjorden, zonder meer mooi, maar veel minder imposant dan voorheen.
 

prima wegen

 

nog behoorlijk rotsig

af en toe langs een meertje

een mooi fjord, maar niet meer zo imposant

 

een prima picknickplek

op de camping in Rognastranda

Morgen rijden we verder over de E18. Bij Drammen slaan we rechtsaf en duiken we onder het Oslofjord door. Daarna pakken we (weer) de E6 en rijden Zweden binnen. We zien wel, tot waar we komen.

 

 

dag 45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb