ADIEU E6 (VOOR EEN TIJDJE)

 

Noordkaap 2018          dag 34          do 05 juli 2018          Yttervik - Namsos          310 km


We gebruiken de E6, waar ie voor is bedoeld: kilometers maken. Nu is het, na kustweg 17, tijd voor het volgende deelproject van onze terugreis: de westkust en de zuidkust van Noorwegen. Daarvan hebben we vorig jaar maar een paar kleine stukjes gezien: Bergen, de Atlanterhavsveien en Ålesund. De rest willen we dit jaar bekijken. De E6 zien we pas weer terug, als we Oslo gepasseerd zijn.

Kilometers maken op de E6 valt nog niet zo mee. Zowat de helft van de weg die we vandaag rijden, wordt op de schop genomen. Het lijkt wel alsof de reconstructie van de E6 per kilometer is aanbesteed. Er wordt aan een klein stuk gewerkt, vervolgens is er geen spoor van werk te bespeuren, maar een paar kilometer verder is er weer een klein stukje waaraan wordt gewerkt (alhoewel, meestal staan er wel machines, maar gebeurt er niets).

We volgen vandaag de E6 tot aan Grong. Daar nemen we de 760 naar Skogmo, vanwaar we over de 17 naar Namsos rijden. Daar staan we op de camping.

Het landschap is vriendelijk, met een lustig slingerende E6. De weg gaat door een dal, doorgaans vrij breed met veel boerderijen, soms heel smal, met nauwelijks ruimte naast de rivier de Namsen.
 

 

 

camping in Namsos

 

 

 

 

dag 33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb