DAGJE TROMSØ

 

Noordkaap 2018          dag 27          do 28 juni 2018          dagje Tromsø          15 km


We gaan vandaag naar Tromsø. Onze verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen. Dat komt door een meisje uit Tromsø dat een vakantiebaantje heeft in het cafeetje bij de vuurtoren van Slettnes Fyr. Zij informeerde naar onze plannen. Toen wij o.a. vertelden, dat wij naar Tromsø gingen, reageerde zij met gefronste wenkbrauwen. Tromsø is eigenlijk alleen in de winter de moeite waard, vooral door het poollicht. In de zomer is er voor toeristen niet zo veel te zoeken.

We gaan toch maar naar de stad. Omdat het nog steeds stevig waait en regent, gaan we met de buzz. Die stallen we op de camperplaats van de stad. Het is vanaf daar nog maar 750 meter naar het centrum, dus we laten de fietsen maar onder het dekzeil, en gaan lopen. Al snel komt de ergernis. Niet alleen de wegen, maar ook de voetpaden zitten vol met kuilen. Je moet steeds opletten, waar je je voeten zet, want je hebt zó natte voeten of, nog vervelender, een enkelblessure. Er valt maar weinig te bewonderen. Er staat nog een paar oude houten huizen in de hoofdstraat, en een houten kathedraal. Het is de meest noordelijke kathedraal ter wereld (eigenlijk is het maar een kathedraaltje; niet zo eentje met een toren die boven de stad uitsteekt). We kunnen de kathedraal niet bezichtigen, want er zijn werkzaamheden.

Aan de oostzijde van het water bevindt zich de IJskathedraal. Ook deze kathedraal is, op het moment dat wij er zijn, niet te bezichtigen.
 

houten huizen in de hoofdstraat van Tromsø

 

 

de kathedraal van Tromsø

de IJskathedraal

dag 26