IN TROMSØ

 

Noordkaap 2018          dag 25          di 26 juni 2018          Tromsø          133 km


De dag begint vrij goed. Het is weliswaar sterk bewolkt, maar het is droog. Er is ook niet al te veel wind. Daarom besluiten we, om weg 91 naar Tromsø te nemen.

De eerste veerdienst, van Olderdalen naar Lyngseidet, verloopt gesmeerd. We zijn aan boord van een betrekkelijk kleine veerboot. Het uitzicht aan dek is goed. De deining is beperkt.

de eerste Noorse ferry dit jaar (in Olderdalen)

 

Olderdalen ligt achter ons

een van de passagiers

onderweg naar Lyngseidet

 

in de verte ligt Lyngseidet (buzz links vooraan)

Eenmaal aan land in Lyngseidet, rijden we min of meer in colonne naar Svensby, om daar de boot naar Breivikeidet te nemen. Onderweg wordt duidelijk, dat de wolken veel lager zijn gaan hangen. De relatief hoge toppen onderweg, tot 1800 meter hoog, zijn daardoor nauwelijks te zien. Jammer, want de toppen hier zijn, net als op de Lofoten, nogal spits en daarmee veel indrukwekkender dan in de rest van Noorwegen, waar ze veel meer afgerond zijn.

 

net buiten Lyngseidet

 

onderweg naar Svensby (1)

onderweg naar Svensby (2)

In Svensby moeten we een uur wachten op de volgende oversteek. De bemanning van de veerboot houdt lunchpauze. We staan vlak achter een touringcar met een open internet van goede kwaliteit. We komen de tijd dus goed door.  De overtocht is minder geslaagd, want het begint te regenen en steeds harder te waaien. 

 

uitzicht op Breivikseidet (buzz weer links vooraan)

 

Eenmaal weer aan de wal wordt het er niet beter op. Het uitzicht wordt steeds beperkter, en de windstoten steeds sterker. Zo bereiken we, samen met een Hurtigrutenboot, Tromsø.

 

richting Tromsø samen met een Hurtigruten

We staan nu op de camping/camperplaats van Tromsø. Een behoorlijk luxe camping met geasfalteerde plaatsen met daarnaast een kunstgrasveldje.

 

camperplaats in Tromsø

 

 

dag 24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb