ONDERWEG NAAR TROMSØ

 

Noordkaap 2018          dag 24          ma 25 juni 2018          Repparfjord - Storslett          244 km


Het is vandaag een aangename reisdag. Het weer is, voor lokale begrippen, zachtaardig (15°C, nauwelijks wind, hoge bewolking met blauwe plekken). Aangenaam ook, want het landschap is mooi, soms indrukwekkend.

We vertrekken om 09:30 vanaf de camping. Bij Skaidi gaan we de E6 richting Narvik op. Die weg volgen we de rest van de dag.

tussen Skaidi en Alta

Na zo’n 80 km zijn we in Alta. Daar doen we boodschappen en bestellen bij de plaatselijke Shell de ochtendcappuccino (bij tankstations is de cappuccino meestal een stuk goedkoper dan in een café; vaak is er de kwaliteit ook beter). Daarna gaan we door naar het “Museum van de rotstekeningen”. We besluiten uiteindelijk om er niet naar binnen te gaan. Niet alleen, omdat de toegangsprijs behoorlijk pittig is, maar ook, omdat er nogal wat moet worden “geklauterwandeld”, wat voor een vierkante enkel geen pretje is.

 

het Altafjord bij Kvenvik

het Altafjord bij Talvik

De reis gaat verder langs verschillende fjorden en over verschillende fjells. Het meest indrukwekkend is de rit over de Kvænangenfjellet, met een fraai uitzicht op de Kvænangenfjord.

 

aan het Langfjord

 

Kvænangenfjord vanaf Kvænangenfjellet

Kvænangenfjord vanaf Kvænangenfjellet

We stoppen bij een camping vlak voor Storslett. Morgen rijden we verder naar Tromsø. We moeten echter nog beslissen, via welke route. We kunnen de E6 volgen tot Nordkjosbotn, om daar de E8 naar Tromsø te nemen. We kunnen echter ook bij Olderdalen de veerboot nemen naar Lyngseidet, om via de 91, met de veerboot van Svensby naar Breivikeidet, naar Tromsø te rijden.

De camping in Storslett (Fosselv Camping) is volgens ons een van de weinige acceptabele campings in de buurt. Fosselv Camping is een beetje rommelig, een beetje modderig, maar heeft vrij goede voorzieningen. Onze plaats is prima (zie de foto).

 

de camping in Storslet

 

 

dag 23