OP DE NOORDKAAP

 

Noordkaap 2018          dag 21          vr 22 juni 2018          Kunes - Noordkaap          283 km


Ze zeggen, dat we op de Noordkaap zijn, maar we weten het niet zeker. We zien, enigszins overdreven, geen hand voor ogen. Wat een mist!!!

We verzorgen vanochtend eerst de buzz. Daarna vertrekken we 'in de miezer' uit Kunes. Als we in Lakselv even stoppen bij de Esso voor de ochtendcappuccino, is het inmiddels droog. Het wordt in noordelijke richting steeds lichter, en ook voorbij de Noordkaaptunnel blijft het bewolkt maar helder. Zo’n twee kilometer voor de Noordkaap duiken we echter de mist in. Deze lijkt steeds dichter te worden.

net voorbij Lakselv

 

in de buurt van Olderfjord

picknick aan de Skarvbergvika

in de buurt van Kåfjord

 

het einde van de Noordkaaptunnel

op Magerøya, bijna bij de Noordkaap

Eigenlijk is het geen mist, maar zijn het laaghangende wolken. De wolken komen uit het noordoosten over zee aangedreven en botsen tegen de vrij hoge Noorse noordkust.

 

de Noordkaap, een beetje mistig

 

de Noordkaap, steeds mistiger

de Barentshavet is niet te zien

We maken de 'verplichte foto's' bij de wereldbol en het monumentje voor Oscar II. We houden het vervolgens maar bij de binnenactiviteiten: we bekijken de film, we gaan naar de lichtshow, de ondergrondse kapel en de expositie over de Noordkaap. We eten een hapje in het restaurant. 

 

monumentje voor Oscar II in de mist

 

zij heeft het gehaald

en hij ook

Volgens het weerbericht voor Skarsvåg (het dichtsbijzijnde dorp) blijft het de komende 24 uur bewolkt, maar neemt de wind in kracht toe (van 2 naar 4). Wellicht dat daarmee de mist wordt verdreven, zodat we in ieder geval de Barentszee nog kunnen zien. De kans dat we een glimp van de zon opvangen, is ongetwijfeld 0%.

 

 

dag 20