NOG STEEDS ONDERWEG NAAR DE NOORDKAAP

 

Noordkaap 2018          dag 20          do 21 juni 2018          rustdag Kunes          0 km


Vandaag is, zoals gisteren al aangekondigd, een rustdag. Van de voorgenomen aktiviteiten (mens en bus voorbereiden op een paar dagen “wild kamperen”) is het nog niet gekomen, afgezien van een wasje ondergoed. Het regent al de hele dag, dus we blijven lekker in ons “huisje”. We vergaderen o.a. over de invulling van de dagen die we zijn ingelopen op de oorspronkelijke planning (sneller door Finland, rechtstreeks naar Slettnes Fyr). Die dagen gaan we gebruiken om nog eens een stukje van de kustroute ‘17’ te rijden (vorig jaar was het daar slecht weer).

We zijn hier in een deel van Noorwegen, dat niet erg veel toeristen trekt. De meeste Noordkaap-gangers rijden via de directe route: Karasjok, Lakselv en Olderfjord. Er zijn buiten deze route dan ook vrij weinig campings/camperplaatsen. Dus is er een vrij grote kans, dat je onderweg wat vaker dezelfde mensen ziet. Zo staan “die Leute aus Cuxhaven” al voor de derde keer naast ons.

Zoals al vermeld, het is vandaag een regendag. Dat geldt ook voor de Noordkaap. Vandaag was dus absoluut geen geschikte Noordkaap-dag. Morgen belooft het de enige korte opklaring van de komende dagen te zijn, dus onze planning is relatief gunstig.
 

Camping in Kunes;

'Cuxhaven' links, de was achter de voorruit

 

 

dag 19