NOG STEEDS IN VESTRE JAKOBSELV

 

Noordkaap 2018          dag 14          vr 15 juni 2018          rustdag Vestre Jakobselv          0 km


We staan nog steeds op de “camping og misjonssenter”. De camping wordt beheerd door een vrij conservatief genootschap dat in de omgeving “missiewerk doet”. Er zijn in deze streek, zo stellen ze, veel atheïsten en leden van de “veel te liberale” staatskerk. Regelmatig worden er bijbelkampen georganiseerd. De camping, incl. hutten, is niets meer of minder dan een bron van inkomsten voor het missiewerk.  Als gast van de camping merk je overigens niets van de zendingsdrang van de medewerkers.

een misjonssenter, dat is wel duidelijk

 

De camping is allesbehalve verkeerd. Het sanitair is ruim voldoende, al is het wel even wennen aan de groepsdouche. Het internet is goed, maar het bereik blijft beperkt tot de huiskamer (een grote, lichtelijk muffe, kamer die afgeladen vol staat met bankstellen). In die huiskamer hangt een kanjer van een t.v.-scherm, en dat komt goed uit, als je zo af en toe het WK-voetbal in Rusland wilt volgen.

We verkennen vandaag op de fiets het dorp: een tankstation dat ook functioneert als mini-supermarkt (met een prima koffiemachine voor de dagelijkse cappuccino), links en rechts zijn wat huizen gestrooid, het haventje is verlaten, maar lijkt nog in gebruik.  De foto’s spreken voor zichzelf.

 

tankstation annex mini-supermarkt

 

hier en daar zijn huisjes gestrooid

nog meer huisjes

het haventje

 

 

eenzame fietser of toch niet?

dag 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb