AAN DE KOP VAN DE BOTNISCHE GOLF

 

Noordkaap 2018          dag 10          ma 11 juni 2018          Umeå - Luleå          277 km


We zoeken in Umeå maar weer de E4 op, die ons via Skellefteå en Piteå naar Luleå brengt. Alweer is de Noordkaap een stukje dichterbij gekomen, 277 km, om precies te zijn.
 

picknick onderweg (bij Kåge)

 

De afgelegde afstand is iets kleiner dan die van voorgaande dagen. Daardoor hebben we tijd, om Gammelstad (bij Luleå) te bezoeken.

Gammelstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een overblijfsel uit de tijd, dat er in dunbevolkte gebieden weinig kerken waren, zodat het een hele onderneming was, om op zondag naar de kerk te gaan. Voor velen was de kerk zó ver weg, dat het niet mogelijk was om op één dag heen en weer te gaan. Men vertrok dus al op zaterdag, en men overnachtte in een klein houten huisje dat men in de buurt van de kerk had gebouwd. Na de kerkdienst ging men weer naar huis. Al die houten huisjes vormden een stadje, en zo is Gammelstad ontstaan.

 

Gammelstad

 

Gammelstad

Gammelstad

We hebben een prima plekje op de camping. We staan pal aan het strand, in de buurt van een van de twee sanitair-gebouwen die al zijn geopend. Het sanitair is van goede kwaliteit. Dat geldt ook voor het wifi-signaal.

 

op de camping in Luleå

 

 

uitzicht vanaf de camping

dag 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb