NAAR HET PUNTJE VAN OOST-SPANJE

 

Andalusië 2016          dag 28          vr 3 juni 2016          Balerma - Cabo de Gata          148 km

routekaart


Godzijdank, we hebben de plastic zee achter ons gelaten. We zijn eerst naar de Tabernas-woestijn gereden, iets boven Almeria. Het is er erg droog en warm. maar daarmee houdt de vergelijking met de Sahara op. De Tabernas-woestijn is een steenachtige woestijn, met steenachtige vlakten en steenachtige toppen (grote steenhopen).

 

de Tabernas-woestijn bij Tavares

 

We zijn op bezoek geweest bij Fort Bravo. Hier werden ooit beroemde westerns opgenomen als 'Once upon a time in the west' (met de bekende gemetselde boog) en 'The good (Clint Eastwood), the bad (Lee van Cleef) and the ugly (Eli Wallach). Het westernstadje is een beetje vervallen (er wordt immers niet meer gefilmd), maar de sfeer is raak. Voor de toeristen wordt er nog flink op losgeknald, vallen er mannen van het dak, dansen wulpse dames de cancan, en wordt er stoer met paarden rondgereden.

 

Fort Bravo (1)

 

Fort Bravo (2)

Fort Bravo (3)

Fort Bravo (4)

 

Fort Bravo (5)

Fort Bravo (6)

Fort Bravo (7)

 

Fort Bravo (8)

Fort Bravo (9)

Het was mogelijk om op de parkeerplaats van Fort Bravo te overnachten, maar het was er erg heet en stoffig, en we zouden waarschijnlijk moederziel alleen in die woestijn staan. Daarom zijn we weer afgezakt naar de kust, in een bijzonder natuurgebied: Cabo de Gata (bij San José). Hier zullen we waarschijnlijk wel even blijven.

 

onderweg naar Cabo de Gata (1)

 

 

onderweg naar Cabo de Gata (2)

dag 27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb