DE APUJARAS (DE ZUIDKANT VAN DE SIERRA NEVADA)

 

Andalusië 2016          dag 27          do 2 juni 2016          Güéjar Sierra - Balerma          230 km

routekaart


De zuidkant van de Sierra Nevada wordt Las Alpujaras of La Alpujara  genoemd. We hebben een groot deel van de dag door dat gebied gereden: Orgiva, Pampaneira, Bubión, Capileira, terug naar Orgiva, Cádiar, Ugijar, Cherin, Laroles. Een gebied met hoge toppen, diepe kloven, witte dorpjes, smalle wegen met veel bochten (overal is vangrail, dat doen ze goed in Spanje). Erg mooi dus, 

 

witte dorpjes in de Apujares                                                          (van onder naar boven: Pampaneira, Bubión, Capileira)

 

Hoe meer we naar het oosten reden, hoe ruwer, onherbergzamer, droger en onbewoonbaarder het land werd. Heel bijzonder.

 

oostelijke Apujaras

 

We waren van plan om te overnachten in het plaatsje Laroles, maar de camping bleek gesloten. Voor de dichtsbijzijnde camping moesten we naar de kust, naar Balerma. Daar zijn we nu, op een prima camping. Maar wat een uiterst ongezellige gebied is dit. Overal zie je plastic plantenkassen. Het lijkt op de Spaanse variant op het Westland, maar dan veel slordiger (veel plastic kassen zijn kapot; de flarden wapperen in de wind). Ze kweken hier in plastic kassen om de verdamping te beperken. Water is hier nogal schaars.

Als je met Google Earth zou surfen naar El Ejido, dan zul je rondom die plaats. tot aan de kust, één grote witte witte vlek zien, Dat zijn de plastic kassen.

 

de plastic kassen bij El Ejido

 

 

de buren van de camping

dag 26