DE TOERISTISCHE ZUIDKUST VOORBIJ

 

Andalusië 2016          dag 21          vr 27 mei 2016          Gibraltar - Granada          286 km

routekaart


De overnachting op de camperplaats bij Gibraltar was uitstekend. Voor het eerst deze reis hebben we ouderwets met de hand filterkoffie gezet (geen stroom, dus ook geen koffiezetapparaat). Dat was niet verkeerd, zeker niet met de croissants van de Carrefour.

We waren van plan om de kustweg naar Motril te rijden, langs bekende plaatsen zoals Estepona, Marbella, Fuengirola, Torremolinos, Málaga, Torre del Mar, etc.. Het was hier ongetwijfeld ooit heel erg mooi, maar wat een ramp is het hier tegenwoordig. Bijna de hele zuidkust is volgebouwd  met hotels, appartementen, resorts, en luxe villa's. Na elke 200 meter kom je bij een rotonde of een kruising met verkeerslichten. Toen we in Marbella voor de zoveelste keer moesten stoppen voor rood, hebben we besloten om maar verder te rijden via de autovia (deze autosnelweg is, in tegenstelling tot de autopista, tolvrij). Dat schoot zo goed op, dat we maar zijn doorgereden naar Granada.

We hebben ons op de camping van Granada (Sierra Nevada) inmiddels ruim geïnstalleerd onder een paar stevige bomen. De receptionist was zo vriendelijk om voor ons toegangskaarten te reserveren voor het Alhambra. Zondagmiddag mogen we het hoogtepunt van onze reis (dat verwachten we tenminste) gaan bezoeken. Morgen wordt een rustdag.

 

 

dag 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb