NAAR CADIZ

 

Andalusië 2016          dag 15          za 21 mei 2016          dagje Cadiz          0 km


We zijn vandaag naar Cadiz gegaan. Cadiz lijkt een eiland, maar het is zowel met een dam als met een brug verbonden met het vasteland. Je kunt er met de auto (en dus ook met de buzz) naar toe. Het is echter minstens zo leuk om vanuit El Puerto de Sta Maria met de boot naar Cadiz gegaan, een overtocht van ongeveer 30 minuten. We hebben de fietsen meegenomen.

 

in de schaduw wachten op de boot

 

de boot naar Cadiz

een van de passagiers

Na aankomst in Cadiz zijn we eerst door het moderne deel van de stad gereden, brede straten met hoge gebouwen, veel hotels en een Mac. Vervolgens zijn we langs het water naar het oude deel van de stad (aan de kop van het schiereiland) gereden. Al snel valt de gouden koepel van de kathedraal op. Op het plein vóór de kathedraal was een bijeenkomst van antieke auto's. Het gebied rond de kathedraal bestaat uit smalle straatjes, behalve het Plaza de San Antonio. Eigenlijk heeft Cadiz geen monumentale gebouwen, afgezien van de kathedraal, maar het is er bijzonder prettig, want er is al meer dan 300 jaar niets meer veranderd. Het is er erg authentiek. (Er wordt beweerd, dat het op Havanna lijkt.)

 

de gouden koepel van de kathedraal

 

het plein voor de kathedraal

Plaza de San Antonio

typisch straatje in Cadiz

 

het zeefront van Cadiz

Bij terugkomst in El Puerto de Sta Maria vielen we met onze neus in een heuse processie: een groot Mariabeeld werd door zo'n dertig mannen op een grote draagbaar door de stad gedragen, compleet met een aandoenlijk valse harmonie en klappende en huilende toeschouwers. Heel erg indrukwekkend.

 

processie in El Puerto de Sta Maria

 

Het voordeel van de lagere temperatuur is inmiddels verdrongen door het nadeel van zwermen hongerige muggen. We zitten in de delta van de Guadalquivir, waar het een beetje moerassig is. Daarom trekken we waarschijnlijk morgen verder naar muggenvrij gebied.

 

 

dag 14