WE ZIJN IN SPANJE

 

Andalusië 2016          dag 3          ma 9 mei 2016          Perigeux - Espinal          376 km

routekaart


We zijn in Spanje, net voorbij Roncevalles. We staan op Camping Urrobi in Espinal. We reden over Bergerac, Marmande, Mont-de-Marsan, Orthez en Saint-Jean-Pied-de Port naar de grens bij Arnéguy. Vandaar was het nog maar een klein stukje naar Espinal.

Het lijkt wel, alsof het seizoen hier nog moet beginnen: een grote camping, vol met verlaten stacaravans en een trekkersveld met maar één camper (die van ons). We hadden hier een rustdag gepland, maar het is hier zó verlaten, dat we morgen maar weer verder gaan.

Ook voor de eigenaresse van de camping is het seizoen blijkbaar nog niet begonnen. Toen het ons niet lukte om met het uitgereikte pasje de camping op te rijden, ontstak ze in een nogal onstuimige tirade. Ze toomde pas weer een beetje in, toen het haar óók niet lukte om de slagboom met het pasje te openen. We moeten toegegeven, dat deze botte tante verdomd lekker kan koken. Het is overigens wél even wennen aan de Spaanse gewoonten: het restaurant ging pas om 20:00 uur open.

Van verscherpte grenscontrôles (i.v.m. de vluchtelingenstroom) hebben we helemaal niets gemerkt: we zijn drie grenzen overgestoken zonder 'bewaking'.

 

op de camping in Espinal

 

 

dag 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb