Steeds weer andere wegnummers

 

Elzas najaar 2018          dag 2          di 9 oktober 2018          Siersburg - Kehl (t.o. Strasbourg)          181 km

 

routekaart

 

We vertrekken vanuit Siersburg in de richting van Saarbrücken. Daar nemen we afslag 20, en rijden we via de westelijke oever van de Saar naar Frankrijk. Vanaf de grens volgen we de N61, en rijden langs Sarreguemines. We kruisen de A4 (die nemen we niet, want dat is een tolroute) en volgen de D661 naar Sarralbe (aan het wegnummer is te zien, dat het ooit de N61 was). Bij Keskastel heet de weg D1061 (het is nog steeds de voormalige N61, maar we zijn weer in een ander departement aangekomen (Bas-Rhin), dus verandert het wegnummer). Een stukje voor Phalsbourg komen we weer in het departement Vosges, dus wordt het weer de D661. 

Bij Phalsbourg nemen we de N4, alleen heet die weg hier de D604. Een eindje verder komen we weer in Bas-Rhin, dus zien we weer een ander wegnummer: de D1004. Na Saverne en Marmoutier, waar we nog even langs de abdij rijden, gaan we richting Strasbourg. Bij Ittenheim rijden we eindelijk echt op de N4.

Omdat we een probleem hebben met een van de armatuurtjes in de bus, rijden we in Strasbourg even door naar een Globecar-dealer (in Fegersheim, net ten zuiden van Strasbourg). Daar kunnen ze ons niet helpen aan het juiste onderdeel, maar ze geven ons wél een goed advies: de camperplaats en de camping in Kehl, gelegen in Duitsland, precies tegenover Strasbourg, zijn veel aangenamer en veel goedkoper dan de camping van Strasbourg. We volgen dit advies op. De camperplaats is al vol, dus rijden we een klein stukje verder naar de camping van Kehl. 

 

de camping in Kehl

 

 

dag 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dag 3