KLEIN STUKJE VOORBIJ TRONDHEIM

 

Noordkaap 2018          dag 36          za 07 juli 2018          Namsos - Flakk          205 km


De route van vandaag gaat met een grote boog noordelijk om Trondheim heen. De E6 rond Trondheim is erg druk en, qua tolgeld, behoorlijk ontmoedigend. We gaan naar de camping in Flakk, pal naast de veerstoep van de veerdienst Flakk-Rørvik, zo’n 10 km westelijk van Trondheim aan het Trondheimsfjorden.

Het grootste deel van de route van vandaag gaat over de 715. Wij kunnen iedereen die Trondheim wil mijden, aanraden om deze weg te nemen.

Vanaf Namsos nemen we eerst de 17 richting Steinkjer. Zo’n 15 km buiten Namsos begint de 715. Aanvankelijk gaat deze weg door een dicht dennenbos, maar halverwege Osen/Steinsdalen komen er open plekken met boerderijen. Na Osen, waar we de ochtendcappuccino drinken, verandert het landschap. Het wordt veel ruwer, de rotsen zijn grilliger. Het is weliswaar lang niet zo indrukwekkend als de natuur in het noorden, maar vergeleken met de saaie E6 tussen Steinkjer en Trondheim is het behoorlijk boeiend en afwisselend.
 

onderweg naar Osen

 

vlak voor Osen

stukje voorbij Osen

tussen Osen en Åfjord (1)

 

tussen Osen en Åfjord (2)

tussen Osen en Åfjord (3)

We volgen de 715 tot aan het Trondheimfjord, nemen de ferry van Rørvik naar Flakk, en rijden direct na aankomst in Flakk de gelijknamige camping op.

 

vertrek uit Rørvik

 

onderweg naar Flakk; de buzz staat weer eens linksvoor

uitzicht op de camping van Flakk

dag 35